Dječji vrtić Konjščina

Ispričnica/izjava u slučaju pojave simptoma i/ili samoizolacije člana zajedničkog kućanstva

vrtic-iz-zraka

Himna vrtiću

Vu Vrtiću je našem najlepše po zime i po letu,
vu proleće i vu jeseni i vu sake doba.
Dojdu deca mala, velika i njihova braća,
igramo se igre skupa si, nek to saki proba.

Naš je Vrtić lepi vrtić na bregu vu Konjščini,
dojdite nam, igramo se, bili bumo srećni si!
Naš je Vrtić lepi vrtić na bregu vu Konjščini,
dojdite nam, igramo se, bili bumo srećni si!

Dječji vrtić Konjščina jedna je od manjih predškolskih ustanova u Krapinsko-zagorskoj županiji. Prostorno je smještena u središtu naselja Konjščina u užem krugu sa još dvije odgojno-obrazovne ustanove: Osnovne i Srednje škole Konjščina. Osnivač i vlasnik Vrtića je Općina Konjščina.

U Dječjem vrtiću Konjščina obavlja se redoviti program rada za tri mješovite odgojno-obrazovne skupine, program predškole za dvije skupine i program ranog učenja engleskog jezika (engleska igraonica) za jednu skupinu djece.

Dječji vrtić Konjščina prvi puta otvara vrata djeci predškolskog uzrasta još davne 1962. godine. Počeo je raditi u prostoru sagrađenom upravo za tu namjenu u organizaciji Stambene zajednice tadašnje tadašnje Općine Konjščina. Do 1977. godine Vrtić je radio u relativno skromnim uvjetima u drvenoj kući u Zagrebačkoj ulici. Kako je potreba za većim prostorom postala očita, pod pokroviteljstvom tadašnje Općine Zlatar Bistrica, dana 01.07.1977. godine svečano je otvorena nova zgrada Dječjeg vrtića u Pionirskoj ulici broj 2. Na tom prostoru Vrtić djeluje i danas.

Od 01.01.1974. godine Dječji vrtić Konjščina djeluje u sastavu Osnovne škole Konjščina. Dana 30.09.1998. godine Vrtić se odvaja iz sastava Škole i počinje djelovati kao samostalna radna organizacija.

Od početka djelovanja organizirane odgojno-obrazovne djelatnosti za djecu predškolskog uzrasta organizira se rad u jednoj mješovitoj skupini pod vodstvom jedne odgojiteljice. Povećanjem broja djece organizira se rad još jedne skupine u prostorima Osnovne škole Konjščina. Od 1971. godine Škola organizira dovoz djece koja nisu obuhvaćena u redovni rad Vrtića (budući polaznici škole) iz okolnih zaselaka u Dječji vrtić Konjščina. Preseljenjem u novi prostor, spomenute 1997. godine, u Vrtiću se organizira redovni rad u dvije mješovite skupine i rad predškole. U veljači 2008. godine počinje rad još jedne novoformirane skupine: mješovite jasličke skupine.

2012. godine Vrtić slavi veliku obljetnicu: 50 godina kontinuiranog i organiziranog odgojno-obrazovnog rada sa djecom predškolske dobi. Ova obljetnica obilježena je brojnim događanjima:

  • dobrotvorni koncert u organizaciji Dječjeg vrtića Konjščina pod nazivom “Sih naših 50 let”, a u svrhu prikupljanja sredstava za obnovu dječjeg igrališta( održan 01. 06.2013. godine)
  • izdavanje brošure povodom 50-tog rođendana Vrtića pod nazivom “Sih naših 50 let”
  • svečana proslava 50 –godišnjice Vrtića: otvorenje izložbe fotografija, svečani govori , nastup djece Dječjeg vrtića, zakuska (15.06.2012. godine)
  • izložba fotografija kroz povijest Vrtića do današnjih dana (otvoren za mještane)
  • uređenje igrališta novim igralima i klupama
Dječji vrtić Konjščina