Ispričnica/izjava u slučaju pojave simptoma i/ili samoizolacije člana zajedničkog kućanstva

Šetnja u šumicu

U ponedjeljak, 14.studenog starija mješovita skupina „Žabice“ zaputila se u šetnju u šumicu u Galovcu što je provedeno kao dio aktivnosti vezanih uz Dukatov likovni natječaj.
Djeca su od ranog jutra bila jako uzbuđena i nestrpljiva pogotovo zato što zbog vremenskih uvjeta nismo bili sigurni da li ćemo moći ići ili ne. Oko 9,00 sati pala je odluka da idemo, na oduševljenje svih prisutnih. Laganim korakom krenuli smo prema Jelovcu, a zatim Galovcu. Cijelim putem pričali smo o šumici i što bi tamo sve mogli vidjeti. Nekima je teško pala malo duža šetnja no kad smo stigli do šumice i kada su djeca primijetila da osim drveća tamo ima i potočić, stari mlin, hranilište za srne i puuuuuuno mogućnosti za igru zaboravilo se na put kojim smo prošli.
Koliko je dječja mašta i znatiželja nevjerojatna i beskonačna i koliko su djeca kada su u prirodi slobodnija i kreativnija vidjelo se odmah po dolasku. Djeca su se raspršila poput malih leptirića i svatko je odmah našao neku zanimaciju ili dobio novu ideju. Bilo je tu slaganja skloništa od granja, igre skrivača, istraživanja što se nalazi ispod lišća, proučavanja malih životinjica na zemlji, promatranja potočića, penjanja na drvo i još puno, puno toga.
Kada je došlo vrijeme za povratak u Vrtić bilo je i negodovanja jer im se igra i istraživanje u šumici jako svidjelo. No, putem smo pričali o svemu što smo radili i što bi još mogli raditi te se dogovorili se da se na proljeće ponovno vratimo u šumicu na cjelodnevni boravak.

Dječji vrtić Konjščina