Ispričnica/izjava u slučaju pojave simptoma i/ili samoizolacije člana zajedničkog kućanstva

Proslava 60. rođendana Vrtića

Proslavu rođendana Vrtića započeli smo 12.12.2022. (ponedjeljak) predavanjem za roditelje i odgojitelje koje je održao prof.dr.sc. Danijel Labaš, a na temu „Što roditelji i odgojitelji moraju znati o digitalnim medijima“. Nastavili smo 19.12.2022. godine (ponedjeljak) sa slavljem u vrtiću uz preeeeefinu tortu kakva se nekad radila u vrtiću, koju su nam napravile naše vrsne kuharice. Jer kakav bi to bio 60.-i ročkas, a da ne puhnemo svjećicu.
19.12. i 20.12.2022. u sklopu obilježavanja 60. ročkasa provodili smo humanitarnu akciju prikupljanja igračaka i higijenskih potrepština za djecu iz Nazorove i dječji odjel KBC Zagreb, a 20.12.2022. imali smo još i Dan otvorenih vrata. Na žalost, odaziv na Dan otvorenih vrata nije bio zadovoljavajući. Bilo je svega par posjetitelja i velika je šteta što se nije prepoznao trud djece koji su uložila u izradu svojih likovnih radova i trud odgojiteljica koji su uložile u izradu izložbe fotografija.
U srijedu, 21.12.2022. godine u 18,00 sati u KITIC-u bio je vrhunac obilježavanja ovog velikog rođendana. Djeca su sa odgojiteljicama, za taj važan dan, uvježbala prekrasan program u zagorskom štihu i u nošnjicama recitirala, pjevala i plesala. Programu je prisustvovala viša savjetnica iz AZOO-a, gđa. Andreja Silić koja je pohvalila pozitivnu suradnju sa Vrtićem, zatim zamjenica župana KZŽ, gđa. Jasna Petek koja je pohvalila dugogodišnji rad Vrtića te je Vrtiću uručila zahvalnicu za taj rad. Načelnica Anita Krok istaknula je kako se u vrtiću puno toga promijenilo, ali da se nije promijenila ljubav i požrtvovnost djelatnika prema djeci i profesionalnost prema roditeljima. Gđa. Jasna Lugarić vratila nas je u neko prijašnje vrijeme te nam kroz interakciju sa djecom ispričala kako je to nekada bilo u vrtiću. Ravnateljica Marina Benjak Bregeš istaknula je kao je DV Konjščina bio jedan od prvih vrtića u Hrvatskom zagorju te da i sama ta činjenica govori nam kolika je važnost i postojanost predškolskog odgoja i obrazovanja u našoj Općini. Istaknula je kako se kroz sve ove godine susretalo sa raznim zahtjevima i poteškoćama, no uvijek se pronašlo neko rješenje i vrtić je i sada tu. Iako se periodički iskazuje potreba za izgradnjom i dogradnjom da se svakako treba biti svjestan da Vrtić nisu samo zidovi, već da vrtić uz djecu – polaznike čine sve one osobe koje su u njemu i koje svojim trudom, zalaganjem, toplinom,…. čine da vrtić bude ugodno i toplo mjesto i da se oduvijek davalo na važnosti da naš Vrtić bude dječja kuća te da je cilj da tako i dalje ostane. Zahvalila se resornom Ministarstvu, AZOO, Županiji i Načelnici, a posebno svim djelatnicima bez kojih Vrtić ne bi to što je danas i svaki dan jednu stepenicu više.
Svečanom priredbom zaključeno je obilježavanje 60. godišnjice Vrtića. Do sljedeće okrugle brojke neka ostane veselo i zaigrano.

Dječji vrtić Konjščina