Ispričnica/izjava u slučaju pojave simptoma i/ili samoizolacije člana zajedničkog kućanstva

Jesen s nama – „Bučodan“

Svake godine do sada imali smo jedan dan kada smo obilježavali jesensko doba, a ove godine taj dan smo nazvali „Bučodan“. Iako su se aktivnosti po skupinama provodile kroz cijeli tjedan od 24.10. do 28.10.2022. godine, glavni dani bili su nam 26.10.2022. koji je bio pravi „Bučodan“ i 28.10.2022. kada smo imali super predstavu „Tikvići“ koju je pripremio dramski tim Vrtića.
„Bučodan“ nam je cijeli bio u znaku buča pa su se tako provodile likovne aktivnosti poput izrada buča od slanog tijesta, slikanje buča, izrada malenih buča od balona, filca i špage, bojanje gipsanih buča; zatim istraživačke i životno praktične aktivnosti poput dubljenja buče i istraživanja unutrašnjosti, sortiranja koštica i sadnje sjemena buče; razne matematičke i grafomotoričke igre sa bučama, a čak su nam u jutarnju tjelovježbu bile uključene buče. Pričali smo priče, čitali slikovnice kao što je „Juha od bundeve“, pjevali pjesme „Buče,Buče“, „Gle kolika buča je….“ i naravno plesali. Jelovnik nam je taj dan bio skroz u znaku buče pa smo tako za papati imali namaz od tikvica, juhu od buče, rižoto sa tikvicama i preeeeefinu bučnicu.
Od srijede smo se polako „otkotrljali“ do petka i tjedan u znaku buče nismo mogli bolje završiti nego predstavom „Tikvići“ kojoj su se djeca izrazito razveselila. Kao i uvijek na kraju smo zapjevali i zaplesali. Kako su se djeca iznimno obradovala ovogodišnjoj temi i izrazila želju da se predstava ponovi dogovorili smo se da ćemo to svakako i učiniti.

Dječji vrtić Konjščina